Alumniyhdistys sai alkunsa maaliskuussa 2017. Oman alumniyhdistyksen perustamisesta entisille energiatekniikan opiskelijoille oli puhuttu jo vuosia. Jo pitkään oli nähty tarvetta taholle, joka helpottaisi yhteydenpitoa opiskelukavereihin, tarjoaisi mahdollisuuksia tavata muita samalla alalla työskenteleviä sekä verkostoitua näiden kanssa. Tähän tarpeeseen syntyi Armatuuri Alumni ry.

Perustamiskokous pidettiin 4.3.2017 Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla Ylioppilastalon auditoriossa. Perustamiskokoukseen osallistui seitsemän alumnia ja lisäksi paikalla oli kaksi Armatuuri ry:n edustajaa. Perustamiskokouksessa yhdistyksen perustamispäätöksen, sääntöjen hyväksymisen ja muun byrokratian lisäksi valittiin sille ensimmäinen hallitus alla olevan kokoonpanon mukaisesti.

Jaakko Leino (Puheenjohtaja)

Antti Sirainen (Varapuheenjohtaja)

Ville-Matti Rissanen (Sihteeri)

Risto Tapanen (Helsinki-koordinaattori)

Valtteri Laine (Talousvastaava)

Iikka Lääti (Jäsenhankintavastaava)

Hallituspaikoista ei tarvinnut kokouksessa äänestää, vaan kaikki jäsenet valittiin tehtäviinsä yksimielisesti.

Alusta asti alumniyhdistys on halunnut pitää tiiviit yhteydet Armatuurin kanssa, koska sieltähän Alumnin jäsenet ovat lähtöisin. Tiivis yhteistyö näkyy myös yhdistyksen säännöissä, joissa Alumnin tarkoituksesta sanotaan:

“Alumnin tarkoituksena on edistää Energiatekniikan Kilta Armatuuri ry:n nykyisten ja vanhojen jäsenten henkisiä pyrkimyksiä, ammatillista kehitystä ja verkostoitumista sekä edistää Energiatekniikan Kilta Armatuuri ry:n toimintaa.”

Armatuurin jäsenillä on myös sääntöjen perusteella oikeus osallistua alumniyhdistyksen kokouksiin ja lisäksi Armatuurin määrittämät edustajat voivat osallistua alumniyhdistyksen hallituksen kokouksiin, jotta tieto Killan ja Alumnin välillä kulkisi molempiin suuntiin mahdollisimman hyvin.

Yhdistyksen ensimmäisen toimintavuoden kevät ja kesä meni lähinnä yhdistysbyrokratian kourissa. Hoidettavina tehtävinä oli yhdistyksen rekisteröiminen, pankkitilin avaaminen ja muita toimenpiteitä.

Ensimmäinen varsinainen tapaaminen järjestettiin marraskuussa Helsingissä ravintola Bruuverissa pe 17.11.2017. Paikalle saapui parikymmentä alumnia keskustelemaan energiapitoisista aiheista ja vaihtamaan kuulumisia entisten opiskelutovereidensa kanssa. Illan aikana paikalle ilmestyi lähes sama määrä nykyisiä lappeenrantalaisia energiateekkareita, jotka olivat aamusta lähteneet kursion merkeissä tapaamaan suuria ja mahtavia alumneja.